baggund2

menu
Hvem er jeg !
Edith
er du sund.dk
V. Edith Rasmussen
Sundheds- og Miljøformidler.

er du sund.dk

Fra viden til handling.
Fra viden til handling !
Hvem er jeg !
www.erdusund.dk
er du sund.dk v. Edith Rasmussen - mobil: 2287 9278 - mail: edith@erdusund.dk - Munkegårdsvej 56b - 3490 Kvistgård
Opdateret d. 12.12.2010

Brød med hvid hvede


Det skal du bruge:
4 dl lunkent vand.
2 dl. kærnemælk/ 0,1%/yoghurt 0,1 %/ A38 0,1 %
25 g. gær.
¾ tsk salt.
1 spsk. rapsolie/olivenolie.
100 g. havregryn eller ruggryn.
350g. Hvid Hvedemel.
350g. hvedemel.

Sådan gør du:
Gæren røres ud i vandet, surmælkprodukt, salt og olie tilsættes.
Havregryn og hvid hvedemel blandes i. Hvedemel blandes lidt i af gangen, hold lidt tilbage til senere æltning.
Det hele røres sammen og æltes. Dejen skal være lidt klistret. Dejen stilles til hævning ved stuetemperatur i 20-30 min. Dejen æltes igen og det sidste hvedemel kommes evt. i. Dejen hæver videre i 20-30 min.
Formes til 1 brød, 4 flute, ca. 20 boller, 12 madpakkeboller eller 8 burgerboller.
Hæver igen i 20 min.
Brødet bages i ca. 25-30 min. v. 200gr.
Flute og boller bages i ca. 14-18 min. v. 225gr.

Note:
Det bliver et lyst brød, men indeholder alligevel 450g. fuldkornsprodukt.

Hvid Hvedemel er et fuldkornsprodukt, hvor hele er kornet malet, derfor er der tre gange så mange fibre, som i almindeligt hvedemel.

Opskrift i PDF til print.
Opdateret d. 29.12.2011